Gorenje
Gorenje

Cookies

Што се cookies?

Cookies се мали текстуални фајлови кои содржат информации за вашата посета на веб страната.

Cookies ја олеснуваат и поедноставуваат интеракцијата помеѓу корисникот и веб страната. Тие овозможуваат веб страната да ги зачува индивидуалните склоности и активности, и со тоа заштедуваат време и придонесуваат за поефикасно и поедноставно прелистување.

Прва меѓу многуте причини да се користат cookies е нивната можност за зачувување на информации на индивидуалната веб страна (избор на јазик, број на кликови, големина на фонт итн.). Во дополнување, тие исто така ја олеснуваат имплементацијата на услугите кои ги нуди веб страната (регистрација, содржина на кошничката за купување, пријавување на електронски вести, преглед на видео итн.) и собирањето на информации за навиките на посетителите на веб страната (број на посети, содржини интересни за посетителите итн.). Сето ова ни помага да го подобриме искуството на посетителите, како и да ја процениме ефикасноста на дизајнот на веб страната.

Овие cookies кои се користат на нашата страна не собираат информации кои би можеле да го откријат вашиот личен идентитет.

Поради транспарентност, направивме листа со сите cookies кои ги користиме и нивните цели. Ве молиме имајте на ум дека со понатамошно користење на оваа веб страна вие се согласувате со користење на наведените cookies.

Нужно потребни cookies

Cookies ни помагаат да ја прикажеме содржината, формата на контактите, кошничките за купување и други важни елементи на веб страната.
Овие cookies се валидни само за време на сесијата.
Пример за cookies: ASPSESSIONIDSCDDQRCC, sifrFetch, avcn-hide_notification

Google

Google користи cookies, на пример за да ги запамти вашите зачувани подесувања при пребарувањето, да овозможи рекламите кои ги гледате да ви бидат од поголемо значење, да изброи колку корисници посетуваат веб страна, да ви помогне да се зачлените за нашите услуги и да ги заштити вашите податоци.

Google Analytics

Google Analytics е услуга понудена од Google која генерира детална статистика во врска со сообраќајот на веб страната како и потеклото на сообраќајот и ја мери конверзијата и продажбата. Собраните информации не се персонално препознатливи.
Тие cookies имаат валидност од 2 години.
Пример за cookies: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

YouTube

Ние вметнуваме видеа од нашиот официјален YouTube канал користејќи го подобрениот безбедносен начин на YouTube.
Овој начин може да ги подеси cookies на вашиот компјутер еднаш кога ќе кликнете на YouTube видео плеерот, но YouTube нема да ја зачува персонално-претпознатливата cookie информација за плејбек на вметнати видеа кои користат подобрен безбедносен начин.
Тие cookies имаат валидност од 10 години.
Пример за cookies: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

Google maps

Google Maps здружените cookies се користат за прикажување на мапи лесни за користење и обележување на локации.
Тие cookies имаат валидност од 10 години.
Пример за cookies: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

AddThis

Cookies кои го персонализираат искуството од споделување и интеракција со социјалните мрежи и го снимаат бројот на споделувања, лајкови и коментари.
Тие cookies имаат валидност од 10 години.
Пример за cookies: _atuvc, _utmz, _utmc, _utmb, _utma, _utvc, siteaud

Facebook

Ние користиме cookies за да ја персонализираме вашата интеракција со Facebook социјалната мрежа.
Тие cookies имаат валидност од 5 години.
Пример за cookies: act,locale, lu, datr, csm

Како да ги активирате или деактивирате cookies?

Cookies нема да се искористат за собирање информации поврзани со вашиот персонален идентитет. Доколку сакате, можете да ги измените подесувањата на користење на cookies на пребарувачот на вашиот компјутер или мобилен телефон.

Најмодерните пребарувачи ви овозможуваат да ги прифатите или одбиете сите cookies, прифатите или одбиете одреден тип на cookies или да примите предупредување кога веб страната сака да постави cookie од вашиот апарат. Во дополнување, можете исто така да избришете cookies кои пребарувачот веќе ги снимил на вашиот апарат.

Имајте на ум дека во случај кога сте ги деактивирале cookies, функционалноста на веб страната може да е нарушена, и порака во врска со користењето на cookies ќе се појавува при секоја ваша посета, што на долг рок ќе влијае врз вашето корисничко искуство.

Промената на подесувањата на cookie е различна кај секој пребарувач. Можете да најдете детални информации со кликање на “Help”, со посета на http://www.aboutcookies.org, што ќе ви даде совети за промена на подесувањата на cookie кај сите современи пребарувачи, или можете да не контактирате на email.

Google Analytics, DoubleClick и AddThis cookies можат да се деактивираат со следење на подолните инструкции:

Процесирање на пероналните податоци кои ги внесувате на веб страната и на e-news регисрацијата

Податоците кои ги внесувате на веб страната се користат исклучиво за доставување на порака (побарување, резервирање, купување итн.) или за побарана услуга. Вашите податоци се заштитени и не се обелоденуваат до трети страни нити се користат за било која друга цел различна од погоре наведените.

Со регистрирање на e-news, вие се согласувате дека вашата email адреса може да се искориси за да бидете информирани за нови услуги/производи. Можете да се одрегистрирате во било кое време со кликање на линкот за unsubscribe кој се наоѓа во email-от.

За повеќе информации во врска со cookies, погледнете го Information Commissioner’s Guidelines